Relaxfauteuils

relaxfauteuilsEen fauteuil is een meerwaarde voor uw zithoek, zeker als het gaat om een relaxfauteuils! Maar wat is een fauteuil eigenlijk? Je kunt het zien als een één zitter, een aanvulling op een bankstel. Voorzien van stoffen of lederen bekleding met een ruim zitvlak, hoge rugleuning en armleuningen. Klinkt dat niet erg aangenaam? In principe is het een synoniem voor relaxstoel.

Comfortabele functies

Bij relaxfauteuils gaat nog een stapje verder, het comfort zit hem in de verstelbare functies. Met een bijgeleverde afstandsbediening kunt u uw stoel naar wens neerzetten en kunt u altijd heerlijk zitten zoals jij dat wilt. U kunt de rugleuning kantelen om in lig positie te komen, om het nog wat aangenamer te maken kunt u ook het gedeelte bij uw benen met een druk op de knop omhoog bewegen, waardoor u heerlijk kunt liggen.

Manier van bedienen

Wilt u graag een relaxfauteuil waarbij je de rugleuning en het voetendeel apart van elkaar kunt bedienen? Let er dan op dat je een fauteuil neemt met twee motoren. Er zijn ook stoelen met maar één motor, je kunt dan de rug- en voeten stand niet apart van elkaar bewegen. Zodra de rugleuning naar achteren gaat, gaat het voetengedeelte omhoog. Bij relaxfauteuils met twee motoren heb je dus net wat meer comfort.
Vindt u een afstandbediening niet nodig? Dan kunt u ook nog kiezen voor een relaxfauteuil die u met de hand kunt verstellen. Door de armleuningen naar achter te duwen, gaat de rugleuning naar achteren en het voetengedeelte omhoog. Om de stoel weer rechtop te zetten duwt u met uw benen het voetengedeelte weer omlaag, de rugleuning volgt automatisch.

Aandachtspunten aanschaf relaxfauteuils

Als u optimaal wil profiteren van uw relaxfauteuil is het belangrijk dat u er goed in zit. Bij de aanschaf is het daarom erg belangrijk om te letten op uw houding:
Zorg dat u met uw voeten aan de grond kunt, voor een rechte zithouding.
Ga bij het proef zitten helemaal met uw rug tegen de leuning zitten, het is van belang dat het zitvlak niet te diep is, zodat het niet gaat knellen in uw knieholtes.
Heeft u moeite om uit de stoel te komen? Er zijn ook stoelen met een sta op functie. Deze veert mee naar voren waardoor u gemakkelijker uit uw stoel kunt komen.

Als u een relaxfauteuil aanschaft van goede kwaliteit, die echt past bij jouw comfortwensen, kunt u hier nog jarenlang plezier van hebben!