Bureaustoelen

Tips voor het kopen van een goede bureaustoel

Een goede bureaustoel is erg belangrijk, vooral wanneer u veel zittend werk verricht. Heeft u bijvoorbeeld een kantoorbaan waarbij u een groot deel van de dag zittend doorbrengt aan een bureau achter uw computer of laptop? Dan is het essentieel dat u de juiste houding aanneemt om rug- en nekklachten te voorkomen. Een goede bureaustoel is hierbij erg belangrijk. Maar hoe weet u nou welke bureaustoel u in de juiste houding laat zitten?

Wij geven u graag wat tips voor het kopen van een goede bureaustoel!

Ergonomische bureaustoel kopen
Een slechte zithouding kan allerlei klachten veroorzaken aan bijvoorbeeld nek of rug. Daarom is een goede bureaustoel erg belangrijk. Een ergonomische bureaustoel stimuleert een goede zithouding wat klachten aan nek en rug kan voorkomen. Deze bureaustoel is namelijk compleet aan te passen aan uw lichaam en zithouding. Hierdoor wordt uw werkhouding verbeterd en zult u geen last meer ondervinden van een slechte zithouding. Dit is vaak wel een investering maar uiteindelijk zal zowel werkgever als werknemer hier alleen maar profijt van hebben!

Soorten bureaustoelen
Maar welke bureaustoel moet u dan kopen? Een goede bureaustoel kopen, doet u bij Eurobedden. Anders dan de naam doet vermoeden, verkopen wij naast bedden ook bureaustoelen. Er zitten verschillende bureaustoelen in de collectie. Zo kunt u kiezen voor een goede ergonomische bureaustoel, maar ook voor de wat simpelere varianten. Denk hierbij aan comfortabele bureaustoelen en bureaustoelen speciaal voor kinderen.

In kinderkamers is vaak ook een bureau aanwezig. Hier wordt aan gekleurd of huiswerk gemaakt. Het is ook voor uw kind belangrijk dat zij een goede zithouding aannemen en een goede bureaustoel draagt hier aan bij. Zorg er daarom voor dat de bureaustoel voor uw kind ook aan de juiste vereisten doet zodat uw kind al vroeg leert om de juiste zithouding aan te nemen. Hier zullen ze later alleen maar profijt van hebben!

Alternatieven voor de bureaustoel
Daarnaast is het tegenwoordig bij veel bedrijven ook steeds populairder om te werken met alternatieve werkplekken dan een bureau. Dit omdat uit onderzoek is gebleken dat fysiek fitte mensen zorgen voor een lager ziekteverzuim. Een hoog ziekteverzuim is nog altijd een groot probleem bij veel werkgevers. Ook klachten aan nek- en rug als gevolg van een slechte zithouding, komt hier vaak bij voor. Daarom zijn er alternatieven te vinden tegenwoordig voor een bureaustoel. Zo zijn de zit-sta-bureaus erg populair. U kunt deze bureaus hoger zetten waardoor u er staand aan kunt werken. Zo kunt u zowel zittend als staand uw werk verrichten, goed voor de afwisseling en voor uw rug en nek!

Maar ook de fiets-bureaustoelen zijn steeds populairder, ook wel de deskbikes genoemd. Langdurig zitten wordt hierdoor vermeden. Uit onderzoek is gebleken dat fitte mensen minder fysieke gezondheidsklachten hebben en daarom worden er steeds meer alternatieven verzonnen voor het langdurig zitten bij een kantoorbaan. Dagelijkse beweging kan gestimuleerd worden met één van de genoemde alternatieven voor een bureaustoel.

Geef een reactie